Beste gratis VPN vs beste betaalde VPN providers

Meestal raden wij aan voor een betaalde beste VPN-aanbieder te kiezen. Deze bieden doorgaans meer snelheid, veiligheid en kwaliteit. Toch zijn er ook een aantal gratis VPN-providers die een relatief goed product leveren.

Soms zitten er wel haken en ogen aan een abonnement bij een gratis VPN-dienst. Denk bijvoorbeeld aan een data- of snelheidslimiet en het loggen van gegevens. Als dat geen probleem voor je is kun je prima een gratis VPN gebruiken. Als online veiligheid voor jou van levensbelang is, raden we je altijd aan wél voor een betaalde VPN te kiezen. We geven je graag een overzicht van de beste gratis VPN vs de beste betaalde VPN providers.

Beste gratis VPN-diensten

Er zijn een aantal VPN-diensten die nagenoeg of volledig gratis zijn. Daaronder vallen bijvoorbeeld ProtonVPN en Tunnelbear. ProtonVPN biedt gebruikers slechts drie servers aan maar legt je geen datalimiet op. We hebben de beste gratis VPN aanbieders hieronder uitgezet.

Tunnelbear doet dat wel. Je kunt maximaal 500MB data verbruiken over je VPN-verbinding. Het spreekt voor zich dat je met een gratis account geen video’s kunt streamen of kunt downloaden. Als je voor doorsnee internetgebruik een VPN nodig hebt kan dit voldoende zijn. Bijkomend voordeel van deze VPN-providers is dat ze geen snelheidslimiet opleggen. Bovendien heeft Tunnelbear een gratis, handige browserextensie. Wil je toch enkele euro’s per maand uitgeven en gegarandeerd goed beschermd zijn, dan is SurfShark de beste, voordelige optie. Je betaalt minder dan twee euro per maand voor een abonnement bij SurfShark.

Best scorende betaalde VPN-diensten

ExpressVPN staat al een tijd hoog op elke lijst van VPN-kenners. Als je zeker wilt zijn van veiligheid, snelheid en gebruikersgemak kies je voor ExpressVPN. Een nadeel van deze aanbieder is de prijs. Je betaalt bijna tien euro per maand voor je VPN. Als je wél kwaliteit wilt maar liever geen hoofdprijs betaalt zijn Cyberghost of NordVPN ook een goede optie. Let erop dat je vaak korting krijgt als je een abonnement afsluit voor een jaar of langer. Je kunt zo flink besparen op je VPN zonder dat je aan kwaliteit inboet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.